10 000 абонати в 20 населени в област Русе вече втори

...
</TD
>10 000 абонати в 20 населени в област Русе вече втори
Коментари Харесай

20 населени места от област Русе вече втори ден са без ток, а в 33 няма и вода

10 000 клиенти в 20 обитаеми в област Русе към този момент втори ден са без електрозахранване, а в 33 няма и вода. Проблемите с подаването на водата идват от неналичието на електрозахранване в помпените станции, оповестява Областна администрация - Русе.

Екипите на Електроразпределение – Север не престават да работят предпочитано за отстраняването на повредите по главните електропроводи. Повредите са от най-различен темперамент, като доминират скъсани проводници, счупени конзоли и изолатори, както и пречупени стълбове. За в този момент обстановката е най-тежка в общините Борово, Бяла, Две могили и Ценово. На места там, където няма електричество има проблеми с мобилните оператори и GSM-те не работят. В някои от общините към момента има краткотрайни усложнения при потреблението на стационарните телефонни линии.

Ръководството на Областната администрацията е в непрекъснат контакт с всички институции и структури, които имат директно отношение по превъзмогване на зимната конюнктура.

Всички пътища от републиканската пътна мрежа се почистват и обработват срещу замръзване. Припомняме, че пътищата от Русе към София и от Русе към Силистра са отворени. Затворен остава пътят сред Русе и Разград, като казусът е в огромните снегонавявания на територията на Разград. На този стадий упованията са пътят да остане затворен най-малко до края деня. Сериозни усложнения има и по пътищата Две могили – Кацелово, Две могили – Батишница, Тръстеник – Две могили, както и сред Батин и Горно Абланово. Затворен остава и пътят сред Ветово и Писанец.

Припомняме, че в общо 26 учебни заведения от общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово през днешния ден е неучебен ден. Същото важи и за детските градини в упоменатите обитаеми места. Също по този начин в русенската Професионалната гимназия по селско стопанство " Ангел Кънчев “ също няма да се учи. Там образователният развой е преустановен заради паднал електрически дирек върху физкултурния салон на учебното заведение. Учебният развой е прекратен в главното учебно заведение в Николово и в началното в Хотанца. Спрян е образователният развой и в русенското ОУ " Ангел Кънчев “. Данните за учебните заведения в района са предоставени от Регионалното ръководство на образованието.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР